Cartusele compatibile

 

Ce sunt cartusele compatibile?

    In ultima perioada, apare tot mai des notiunea “compatibil” atunci cand ne referim la cartusul pentru imprimanta, indiferent daca sunt cu cerneala sau laser.  Cartusele compatibile sunt cartusele produse de o terta parte si nu de producatorul original al imprimantei. Acestea sunt proiectate sa indeplineasca specificatiile tehnice ale producatorului de echipamente.

Care sunt avantajele folosirii  cartuselor compatibile?

    In primul rand, alegem cartuse compatibile pentru a economisi bani, chiar foarte multi bani. Cartusele compatibile sunt o alegere mai economica nu doar prin comparatie cu cele originale, ci si fata de cartusele reconditionate.

    Pentru a va face o idee despre diferenta de pret dintre un cartus original (OEM) si unul compatibil, vom analiza cateva exemple preluate de pe site. Vom face o comparatie atat intre cartusele cu cerneala, cat si intre cartusele laser, pentru a evalua mai clar suma de bani pe care o putem economisi folosind  aceste cartuse compatibile.

 Exemple cartuse cerneala :

1.  Un cartus destul de popular de la Canon, PGI-570 BK XL compatibil, este cu peste 70% mai ieftin fata de versiunea originala a aceluiasi cartus, respectiv 26 RON varianta compatibila si 73 RON cartusul original.

     Un alt cartus, de aceasta data de la HP - HP CF217A.  In acest caz, avem doua variante de cartus, cu sau fara cip. Pentru un rezultat corect, vom compara in ambele cazuri, doar preturile de la cartusele cu cip - pret cartus compatibil cu cip 167 RON versus pret cartus original cu cip 330 RON.

     Aceastea sunt doar cateva exemple, putand continua cu analize similare facute cu diferite produse de pe site, comparand varianta originala a cartusului cu varianta sa compatibila.

Cate pagini pot imprima cu un cartus compatibil?

    Numarul de pagini pe care le puteti imprima depinde foarte mult de specificatiile tehnice ale cartusului original, deoarece unele cartuse au un randament de imprimare mai mare decat altele. In prezent, standardele industriei de printing calculeaza randamentul (estimatul de pagini imprimate) pe baza unei acoperiri  a paginii de 5% (doar 5% din suprafata unei coli de hartie A4 este tiparita). De exemplu, un cartus  compatibil  sau original cu randamentul de 100 de pagini  va imprima 100 de pagini cu o acoperire de 5%  si 50 de pagini cu o acoperire de 10% a paginii listate. 

De multe ori, se asociaza pretul scazut al cartusului compatibil cu un numar de pagini listate mai mic decat in cazul unui cartus original sau cu o calitate mai slaba a printarii. Din pacate, nu este total falsa aceasta asociere, din cauza invaziei din ultima perioada de pe piata cu zeci de modele de cartuse de provenienta chinezeasca, fara respectarea standardului de calitate si fara vreun control minutios al acesteia. Pentru a obtine preturi de vanzare din ce in ce mai mici,implicit pretul de productie a trebuit redus la maxim prin utilizarea unor materiale si componente de calitate indoielnica, care afecteaza calitatea printarii, dar si rezistenta in timp a produsului final. Din acest motiv toate cartusele comercializate de noi provin de la producatori care garanteaza un nr. de pagini cel putin egal cu cel al cartusului original si noi oferim garantie pt fiecare cartus compatibil comercializat.